Alla inlägg under oktober 2008

Av Martina - 20 oktober 2008 13:49

Så var det dax för möte igen, det är inte precis sällan. Skulle behöva göra massor av andra saker egentligen men så är det. igår såg jag sista delen av Prison Break S.3 och ikväll drar nästa säsong igång, trevligt! Nu är det bara en gång i veckan, kanske lite mer lämpligt än att vråltitta på flera avsnitt i veckan som jag gjort de senaste veckorna. Återkommer ikväll. Tja!


Av Martina - 19 oktober 2008 16:19

Idag är det söndag, en tråkig, lång dag en sån dag man borde göra massa saker men gör inget. Har varit ner i förrådet, kaos. Började plocka lite, kastade några saker, tog några saker till lägenheten. Har gjort en veckoschema att snegla lite på under veckan t.ex så har jag skrivit upp några "rör dig mer för fan" punkter varje vecka, typ promenad, träna mina obefintliga muskler och min balans tänkte jag, vad tror ni om lite yoga?! Sen har jag kommit på att jag måste äta lite nyttigare och för att fixa det så krävs det nog en del planering tror jag, är så lätt att det blir nåt snabb, enkelt = jävligt onyttigt annars. Börjar redan idag genom att rosta lite grönsaker och blandade svampar och till det blir det kyckling och en väldigt nyttig sås - försöker undvika kolhydrater men i väldigt enkel skala, jag funderarde på att bli fundamentalist - GIare men jag valde att låte gränsen dras vid "jag tänker mig för" - GIare istället, i typ en vecka sen har jag tappat glöden som man så ofta gör.


Hittade ett kassettband med mitt favoritband från de tidigare tonåren - So What hette dom, kul! 

Av Martina - 18 oktober 2008 17:22

...är en orimlig tid att kliva upp på när det är lördag men jag trotsade all orimlighet i världen och pressade upp min blytunga ögonlock och klev upp...väl värt en applåd tyckte jag och gav mig själv en i den tysta morgon timman men sen jävlar blev det fart på tantkroppen och jag slängde på mig underställ och ett tjockt lager bedrövligt men helt rätta kläder, när det gäller vildmarksliv alltså, att ta en fika på stan i dessa kläder skulle innebära socialt självmord. Jag skulle ut på jakt. Jag vet, det låter sjukt och visst det är otippat men en gång från stöde alltid från stöde typ...jag, pappa och min plastbror lämnade huset, några i väldigt allert skick andra (jag) i lite mer slött skick, med fullmoffade ryggsäckar, bössor och ja ni vet allt och begav oss till samlingsplatsen. Jag kände mig som den malplacerade stadsbruden på gästspel i Jägarna ungerfär. Sen blev vi utplacerade i skogen på ett mycket strategiskt vis om syftet var att fånga så många älgar som det bara är möjligt, jag och papsen fick spendera 4 timmar vid ett träd, i skogen, i kylan men det var trevligt, man fick elda, jag trodde älgar var rädd för eld men dom är mer rädd för människolukten sa pappa, så vi eldade det var skönt. Det finns en mycket bra uppfinning, värmepåsar, alltså engångsvariant liksom, en liten påse som blir varm när man tar ur den ur förpackningen och håller därefter värmen i flera timmar, jag undrade hur många jag kunde stoppa på mig, jag bestämde mig för att inte vara hysterisk utan nöjde mig med en i varje vante. Vi såg ingen levande älg på hela dagen men två döda som några andra skjutit, jag tycker att det är något äckligt att se "när dom tar av dom kostymen" blääää! Det var en trevlig dag och gud så jävlaskitgott det är med fika när man sitter i skogen, och ni som tror att man får sitta på ett fint pass med tak och bänk har fel, man sitter på marken, i ett hål, på en sten, i en buske...det enda som är helt säkert är att det inte är bekvämt. Nu ska jag socialisera mig med familjen!


Tjing Tjong

Av Martina - 17 oktober 2008 07:24

..ringde klockan i morse och det kändes som att jag precis hade placerat huvudet på kudden, hur kan det vara så här tänkte jag? Det har blivit så jävla mörkt ute också, blir bara värre och värre för varje morgon nu, mörka tider väntar...


Nu har jag bara 2 avsnitt kvar av Prison break s.03 och det känns sköööönt men jag är också rädd för att en viss tomhet ska infinna sig så fort jag sett det sista avsnittet, kanske man ska leta upp nån annan serie.. hmm..nä! kanske skaffa sig ett riktigt liv istället :)


Ikväll ska jag till pappa som fyllde år igår, vi ska äta massa gooooood mat men mest längtar jag bara efter en sak, sova sova sova! Kanske känns annorlunda i kväll, brukar ju kunna göra det. Visst är det konstigt, på em/tidig kväll kan man vara hur trött som helst men när man ska sova så är man pigg, jag fattar inte..


Lyssnar på Amy MacDonald nu, skön brud det där..


Hoppas ni får en bra dag!

Av Martina - 16 oktober 2008 15:52

Ja inte ville jag med mitt förra inlägg hänga ut nån men om nån tar åt sig så är väl det upp till den. För mig har livet ett större värde bara och det var det jag ville förmedla och inte hänga upp/ut/in nån.


Har varit på jobbet och jobbat som man brukar göra på ett jobb..och så har jag druckit kaffe, det var gott. kaffe är gott - livets dryck! så poetisk man kan vara. Jag har skrivit kompisdikter med kidsen idag, konstigt innehåll det blev. En säl. En isbit. Marmelad. Ja U name it! men söta är dom. 


Reflektion: Om man gråter över en försvunnen mössa då har man inga större bekymmer eller är det ett stort bekymmer när man är 8? Jag kommer inte ihåg, jag kommer ihåg att jag var rädd att få klipulver innanför tröjan. Det finns nyponbuskar på skolan där jag jobbar nu också men kidsen har inte kommit på det där med klipulver och tur är väl det. Var en gång på väg att berätta vad vi gjorde med nyponen när jag var liten men som tur var hade jag lite vett i skallen och knipa igen. Däremot råkade jag berätta att jag smet ut från fönstret när jag gick på 6års alltså förskoleklass som det heter nu. Dagen efter hade några av mina annars så duktiga juveler smitit ut genom fönstret på fritids...hmmm...var min enda tanke. tyst med mig! Snyt mun!


Dagens lunch: Kycklingfilé och klyftpotatis. Bättre än blodpudding/potatisbullar/risgrynsgröt. Jag åt mycket. Lite mindre potatis än kyckling, lite mer sallad än potatis men mest kyckling, dom som GIar sig säger väl att det är den rätta vägen om jag inte har fått det om bakfoten också. 


Tjoho!



Av Martina - 16 oktober 2008 07:24

...är ingen rolig start på dagen. Ska snart gå ner i "persan", plocka fram min gigantiska kopp och fylla den med 4 dubbelkoppar, men jag måste vänta ett tag till så att det finns några där som stör sig också :) ibland växer hornen ut! Har tänkt på en sak, ni vet spelet "löjliga familjen" - borde få en familj till tycker jag - familjen skenhelig. Kan man tänka sig att det finns par som håller ihop fast känslorna är så gott som borta, man kanske till och med har träffat nån annan, kanske till och med sitt livs kärlek men vad väljer man? Tänker man "äh vi bor bara under samma tak..." för mig låter det som "äh jag lever bara i en lögn.." ? Jaja alla gör ju sina val..


I helgen ska jag kolla efter älgar i skogen - inga kommentarer tack!




Av Martina - 15 oktober 2008 19:07

...idag är jag lat som få och tänker därmed inte blogga om så värst mycket.


reflektion: varför måste det alltid vara potatisbullar som alternativ när det är blodpudding till lunch? Säg mig, vad fan ska jag välja då? 


Tänkte mala i mig ännu ett avsnitt av Prison Break nu, snart är det över! maraton-tittandet alltså...puh! 57 avsitt på några veckor..inte illa. Welcome back, life! Jag undrar just om de ger sig efter säsong 4 eller om de ihärdigt ska fortsätta att massproducera avsnitt?! 


Jag har slut på mjölk. Inget kaffe imorgon = dålig dag. Typiskt. 


Av Martina - 14 oktober 2008 21:40

...som alla vet så dras kommunens svångrem åt allt hårdare, skolor läggs ner, lärare sägs upp, barnen får barkbröd till lunch och exklusiva, svindyra äventyrsbad byggs, hmm...men idag gick det lite överstyr med nedskärningar tycker jag. Vi fick lite info om en utbildning vi ska på, rum (skrubb) med 4 bäddar, 2 handdukar och dusch och toalett i korridoren (jiiiipppiiii känns som en fotbollscup för 14åringar!), det lustiga är att man brukar få önska vem man ska dela rum med men ska man önska handdukskompis nu då eller? Snälla Sundsvallskommun skippa blott en endaste liten klinkerplatta på det nya badet och bjud mig på en egen handduk.


Ovido - Quiz & Flashcards