Alla inlägg under oktober 2008

Av Martina - 25 oktober 2008 17:40

Skitskumt. Brukar alltid lägga alla räkningar i en speciell låda och nu när jag skulle räkna ihop månadens utgifter så hittade jag bara en räkning, dessutom på endast 40 spänn. Nånting skumt är i görningen. Ibland är det inte roligt att få lönen den 27:e, som idag t.ex :(

Läste på nåt forum att det var en kille som fått vänta över 3 månader på böter från en fartkamera så än kan jag tydligen inte andas ut.


Ciao

Av Martina - 24 oktober 2008 15:06

...kan firas på olika sätt, en del firar den lugnt och försiktigt, somliga inte alls men vi valde att fira den hysteriskt. Det var ju en bra idé tills någon smarting bestämde att jag och några till skulle fixa tårtan. Sagt och gjort, i den tidigare morgon timman krängde vi på oss de nödvändiga rockarna man måste ha för att få vistas i köket, i en skrubb vispades sedan 4 liter grädde som färgades grön, jag färgades också grön. Så var den andra tröjan för veckan ett minne blott. Tårtan skulle föreställa en grön jord med massor av olika flaggor och ljus, men alla ljus hann brinna upp innan ungarna hann se den, måste faktiskt få skylla lite på ventilationen som syregav ljusen som var kaputt på ca 1 minut. Hur som helst så gick det bra, tårta till hela högen blev det. Kostnad: man tror det är dyrt med tårtkalas men ca 3 spänn per skalle är väl inte så farligt tyckte vi. Nu ska vi ha såpbubblor på skolavslutningen blev slutsatsen, det var en bra slutsats men jag fattar inte sambandet riktigt. Förövrigt är jag mest bara en surkärring nu för tiden, skulle behöva göra nåt roligt. Var iofs på bio igår men ja ni vet, nåt riktigt kul! På måndag åker vi till el stockholmo med jobbet men det kan väl knappast räknas som särskilt uppiggande.


Hej svejs!

Av Martina - 23 oktober 2008 16:15

..och har ont i halsen! stackars stackars mig :( därför orkar jag inte skriva så mycket mer. dagens lunch var iaf panerad fisk, inte alltför ovanligt i skolans värld. Jag hade iaf turen att slippa ha den placerad på hela min rygg. Ibland ska även jag ha tur!



Av Martina - 22 oktober 2008 20:44

...har ni sett "Bonde söker fru" vissa saker skulle lätt vinna pinsamhets-SM. Som Trileia sa "Bondläpp söker blygdläpp" haha!

Av Martina - 22 oktober 2008 18:57

...i form av jordens flottigaste gulaschsoppa hamnade på min rygg. Så var det goodbye med den tröjan. Har i eftermiddag suttit på en informationsträff om PIM, handlar om att hantera en dator. Vi pedagoger är tydligen i allmänhet rätt sura på att använda datorer, jag känner själv att jag inte är en data-katastrof men ok det kanske är så. I "persan" var det någon vänlig själ som lagt fram många många många olika halsband, till försäljning såklart. Det var kul för vi försökte para ihop halsband - människa på jobbet, liksom efter personlighet.Halsbanden var i övrigt rätt läraraktiga och jag skulle lätt kunna se ett runt halsen på mina gamla lärare men kanske inte på mina nuvarande kollegor, det är ju skönt på sätt och vis. Christus borde kanske ha ett, han är ju rätt kvinnlig med tanke på att han jublade när sex and the city släpptes på dvd :) Ikväll ska jag ha en lugn afton och bara pysa runt här hemma och vara riktigt slappig, sånt är skönt. 


Ciao!

Av Martina - 21 oktober 2008 21:31

...kom åter! Mamma sa till mig igår att hon tycker att jag svär mycket i bloggen så jag ska försöka minska ner på den varan. Idag har varit en mötesdag, vi har lagt alla möten på tisdagar och det är ju bra, och dåligt. Blir liksom ingen ordning alls då på tisdagar samtidigt som man har det gjort men om sanningen ska fram så har jag fasta möten även måndag och onsdag så i praktiken ser det ju annorlunda ut. Idag var det GI.bra mat iaf bättre än pyttipanna, är ju väldigt jobbigt att plocka ut köttbitarna då. Det var skink och rotsaksgratäng, dom vuxna jublade och barnen kräktes, typ. Det är inte trevligt alls, med kräks alltså, mycket kan man klara men det är bara för mycket...usch! I afton har jag ätit mat från Blåkiosken, det var ju gott men lite snuskigt kan man tycka att det är där inne, tur att man inte ser köksdelen. Det gäller nog förövrigt dom flesta restaurangköken. 


Nu ska här sovas! adjöken :)


Av Martina - 21 oktober 2008 20:01

...efter Prison Break. Men också skönt. Jag orkar inte blogga idag så jag får be om att få återkomma imorgon.



Av Martina - 20 oktober 2008 17:37

Första dagen och min veckoplanering är redan åt helvete men det hade man ju förstås kunnat räkna ut redan igår. Känns inte så upplyftande med en promenad i höstrusket fast det skulle sitta väl på plats, degar lite framför tv:n och datorn i stället, latgris. Faktiskt har jag varit till tvättstugan och konstaterat att mitt tvättmedel är kvar, sen tittade jag och såg att ingen hade tvättat efter mig så den informationen var kanske inte så mycket värd. Något konstigt hände, maskinen tömde sig inte riktigt så jag måste köra om alla kläder, tur att det finns ett snabbprogram de vanliga programmen är nämligen 160 minuter långa, va ska det vara 2000-tal det?! Min lägenhet rasar, snart är hela köket en ruin, idag när jag kom hem så lossnade en bit av handtaget till kylen, jävlatypiskt. Fick tejpa lite, tyvärr går inte köksluckorna och fläkten att fixa med silvertejp. Måste ringa hyresvärden.


Dagens lunch: Tacobiffar med ris och röd sås. Ganska bra GI mässigt om man skippar riset. Ungarna tyckte att det var starkt. 


Reflektion: Får man inte störa sig på människor när de har ett annat etniskt ursprung än jag själv? Jag menar alla människor har väl olika egenskaper, t.ex så stör jag mig på dumsnåla och egoistiska människor ÄVEN om de är svenskar men om man irriterar sig på en invandrare som är dumsnål och egoistisk då är man plötsligt "främlingsfientlig"...konstigt.  


Att köpa: Silvertejp för att laga lägenheten. 


Arrivederci!

Ovido - Quiz & Flashcards