Alla inlägg under oktober 2008

Av Martina - 6 oktober 2008 22:03

..det känns som att jag skrivit den.


Du får inte


Du får inte knacka på min dörr om du inte är beredd att komma in.

Du får inte göra om mitt namn och börja kalla mig för din.

Du får inte vandra på min väg utan att visa mig ditt mål.

Å inte stjäla av min godhet för att fylla upp ditt hål.


Du får inte riva mina murar som jag omsorgsfullt byggt upp

om du inte skyddar mina drömmar så att jag kan somna tryggt.

Du får inte ha mig som en dröm när jag vill va din verklighet. 

Du får inte säga att du hoppas om du inte tror du vet.


Men du får ta den tid du behöver för att förstå vad det är du vill.

Du får be en bön att tiden du behöver räcker till. 

Å du får samla dina tankar så att två själar kan få ro så att allting som vi lovade oss själva kan få gro.


Å du får inte andas på min panna, inte få mig falla mer om du inte sen kan 

stå för all den oreda du ger.

Du får inte röra vid mitt hjärta som om allt var uppenbart men jag önskar inget hellre än att du gör allting för mig snart. 


Men du får ta den tid du behöver för att förstå vad det är du vill.

Du får be en bön att tiden du behöver räcker till. 

Å du får samla dina tankar så att två själar kan få ro så att allting som vi lovade oss själva kan få gro.


Du får inte röra vid mitt hjärta som om allt var uppenbart men jag önskar inget hellre än att du gör allting för mig snart. 


Sonja Aldén 



Av Martina - 6 oktober 2008 20:03

...så då var det dax att tvätta igen det är ju bra så att jag inte behöver gå runt och lukta gammal Japp alternativt ha skitfula kläder på mig :) Jag blir så irriterad när jag kommer ner till tvättstugan och ser att någon återigen har snyltat av mitt tvättmedel, hur tänker folk då? "Hmm...har ju lite taskig ekonomi den här månaden så hmmm...hur ska jag göra, JA! jag snyltar av grannens tvättmedel..." känns ju som en sådär lösning kanske. Kanske ska sätta upp en lapp med lite ekonomi-tips i tvättstugan, vad tror ni om den?


Märkte till min stora förskräckelse att Prison break s.4 börjar den 20:e, jag MÅSTE hinna se ikapp innan dess, känns ju stabilt, har bara 23 avsnitt att se, goodbye life! så om någon undrar om jag dött, ligger på sjukhus, flytt utomlands eller något liknande den närmaste tiden så vet ni, jag sitter bara hemma i min pissfula soffa, dricker cola, moffar chips, tycker synd om mig själv och är på rymmen :) 


Reflektion: fick en fråga på  jobbet idag (av en 8åring bör tilläggas), kidsen skulle rimma till bilder och det var en bild på en kaka, en klassisk sockerkaka liksom och en pojke räckte upp handen och frågade: " jo jag undrar en sak, är det här en kaka eller en brulé pudding?" haha vilken skön jävel eller hur? 


Bye Bye

Av Martina - 5 oktober 2008 17:30

...jag blir så arg ledsen och kränkt när jag hör att det är några jävla homofobiska, inkompetenta stolpskott som har vandaliserat RFSLs lokaler i Piteå. Hur tänker man då? Ja det är ett lagbrott och NEJ vi kan inte bara sitta tysta och låtsas som att vi inte ser och märker något. Om ett antal år framåt kommer allmänheten att se på sådana här typ av händelser på samma sätt som vi idag anser att många handlingar från det förgångna har varit totalt i absurbium, så varför inte lära oss av historien? hmmm....ja man undrar ju hur människor tänker många gånger. Faktum kvarstår att de ovannämnda personerna är stolpskott och har antagligen inte mer än några omtöcknade utrotningshotade små grå kvar innanför pannbenet och det är vi andra egentänkande, demokratiska, solidariska, kärleksfulla människor som måste ta ansvaret. Det är vårt land, våra vänner, vår framtid, vår rätt att älska, vår rätt att få vara den vi är, det är fan vårt ansvar.

Av Martina - 4 oktober 2008 11:00

..nu ska jag alldeles strax åka till Härnösand på dop men jag har sagt hela veckan till folk som frågat att jag ska på BARNdop och det känns ju kanske en aning övertydligt, det är ju inte så att jättemånga av mina vuxna bekanta går och döper sig precis.. andra exempel på irriterande övertydlighet kan väl vara ord som hårschampoo, huvudkudde och bankomatkort :) visst fanns det rena och skära "bankomatkort" förr, sånna man bara kunde använda i just bankomater men finns dom nu? Det var nånting jag kom på i natt som jag skulle skriva om men nu är det såklart som bortblåst, får ta det en annan gång!


Tjing!

Av Martina - 3 oktober 2008 16:31

..så nu är den gjord då min inte alltför vetenskapliga undersökning, det där med ordet "chans" olika uttalsvarianter. Som jag skrev igår så finns det människor som säger changns sen när jag hade skrivit tänkte jag: finns det verkligen sånna människor, det måste jag kolla upp tänkte jag och JA det finns många som säger changns och visst det är väl ok om barn säger det men vuxna kanske inte borde, eller nu blir jag osäker på om det kanske SKA uttalas så och det är jag som är ett pucko. Ja i såfall så är det med varmt hjärta jag säger varsågod till er alla att garva ögonen röda åt mig..


Reflektion: varför är allt gott onyttigt? det är en fråga jag inte riktigt har något vettigt svar på faktiskt, vet ni? tänk om det bästa man visste var morötter och blomkål eller typ skinka på mackan, nä det funkar inte på mig, det ska vara pesto och fett ala fett hela dagen lång för att jag ska vara nöjd med livet. Typiskt. 


Trevlig helg till er alla!

Av Martina - 2 oktober 2008 21:22

...jag tycker fan att det är dåligt engagemang från omgivningen med att titta på min sida, bara runt 30 varje dag och då är väl 27 jag och Hullda en gång och kanske nån mer. Vad ska jag skriva om för att ni ska vilja läsa? Säg nu inte att jag ska skriva om mode :) kärlek är inte heller så hett just nu men vad som helst som handlar om något annat går bra, önska på! Nu ska jag sätta tänderna i Prison break box 2, vad är det med evighetsserier egentligen, kanske skulle vara bättre att komma på en ny story än att vattna ur precis allt ur en från början ok serie som just PB eller Lost. Men det är väl girigheten som sätter in eller kanske oförmågan att avsluta en schysst serie på ett värdigt sätt så man sätter det i långbänk i stället (meh! vilket jävla uttryck, hur är det man säger egentligen?) .. korta serier är bäst som t.ex Främmande fågel, då har man ju iaf en värdig chans att kunna hänga med. Tänk dom som varje dag följer Glamour t.ex tycker inte ni också liiiite synd om dessa människor? Förutom du Hullda du har lite tant-dispans (?), fan vad det krånglar med stavningen idag. Jag har hört vissa människor uttala ordet ovan som dispangns kan det verkligen vara så? eller changns? konstigt...


Sov gott...ett nummer kom precis upp i mitt huvud, det bästa...1 5 0 0 

Av Martina - 2 oktober 2008 07:23

Så var det ett faktum då det som absolut inte fick ske, Linda blev utröstad ur Idol, innan det ens hade börjat dessutom, satan säger jag när jag tyckte att hon var den enda riktiga behållningen med årets upplaga. Men det är väl kanske å andra sidan inte så otippat att svenska folket röstar fel, se bara vilka bidrag vi genom åren har släppt igenom till melodifestivalen, hur tänker vi? Jag menar I love Europe vad var det för jävla skit egentligen..nä fy jag ser fortfarande fram mot Stjärnor på is!

Av Martina - 1 oktober 2008 20:55

det finns ju bra dagar och så finns det bara dagar och så sist men inte minst så finns det dåliga dagar och idag är den en dålig dag. Jag satt just i soffan och tänkte: varför är det en sån dålig dag idag? och då kom jag på det, inget har gått bra, ganska enkelt va? Självklart blir dagen relativt värdelöst när vädret är trist (aha där kom det igen!), jobbet gick inte så vidare, jag fick en IG-blick av bossen, den beryktade IQfiskmåspatrullen var på mig, mina vänner mår dåligt och idol suger ju verkligen, har ni sett det i år? Jag är uttråkad efter ett par avsnitt nä tacka vet jag "stjärnor på is" där blir det nog ta mej tusan lite action, såg ett klipp från norska upplagan och där gick det vilt till kan jag lova. Det finns en man som kan hitta orden precis för det jag känner, Mr. Lars Winnerbäck, mina damer och herrar.


Gråa dagar


Hjärter Dam vänder blad, för en ny eskapad
Hon har börjat på en ny roman
Det mörknar över ån och över TV-tablån, och det är leda och slentrian

Hjärter Dam, du var så tyst, tills du blev kramad och kysst
Nu har du fått din kära livskumpan
En soffa på rea och en nyrenoverad trea i Stångåstan

Nu skulle du få börja om på den nivån
och bli stadgad, trygg och hemtam
Men när hösten skingrat myggen kommer klådan inifrån
Det både isar och bränns, ja jag vet hur det känns
Hjärter Dam


Det finns så mycket att förlora, dina drömmar är så stora
Här är gatorna alldeles för små
Här sitter alla på kafé och säger: "Ingen idé, det är för sent ändå"
Dina chanser blir allt färre, och ditt tvivel bara värre
På kafé finns ingen hjälp att få
Klådan bygger bo och du får ingen lugn och ro, här ser du tågen komma och gå
Och all din trygghet stramar allt för tätt inpå
Det isar och det bränns
Och du letar efter gråa dagars själ att skynda på
och vill byta planet, Hjärter Dam, jag vet
hur det känns

Det finns en fagrare glans, någon annanstans
Du får hoppas som om himlen fanns, och tro och be att det ska gå
För du får ingen tröst, av din inre röst
Den vill knäcka dig varenda höst, och gråa dagar skyndar aldrig på


Depressiva episoder och maniska perioder
Vissa klarar sig utan extas
Andra springer fatt och blir nervösa och får spatt, om inte livet är ett kul kalas
Hjärter Dam vänder blad, för en ny eskapad
Inget äventyr att leva på KAS
Du måste sänka dina krav, eller vinna på trav, om du ska komma i fas
Och sådan leda bryter ner en bra frisyr
och du blir tråkig, ful och trött
Och du samlar dina spöken i KOMVUX kursbroschyr
och blir bitter och lam, Hjärter Dam
dina blommor har dött

Lyckan kommer, lyckan går, och det är långt till nästa vår
Nu faller löven över Stångåstan
Nu sitter alla på kafé och snackar skit och dricker te, av gammal slentrian
Hjärter Dam vänder blad, för en ny eskapad
Hon har börjat på en ny roman
Det blir morgon snart igen, lycka till kära vän, skriv om drömmar Hjärter Dam

Det finns en fagrare glans...
Lars Winnerbäck
 
Ovido - Quiz & Flashcards