Alla inlägg under november 2008

Av Martina - 8 november 2008 09:48

...och jag är redan vaken? Ja ni kanske tycker att det är lite underligt och det gör jag också med tanke på att jag brukar sova väldigt länge (för min ålder, som några har uttryckt det.) Jag ska på 20års kalas på dan idag så därför är jag uppe lite tidigare, ska snart åka faktiskt. Åt iaf den råa fisken med ris igår och det var inte ett dugg coolt det var bara mindre gott. Nä jag tycker synd om alla japaner...som inte tycker om sushi alltså. Filmen var väldigt bra, som vanligt och jag åt väldigt mycket godis, som vanligt.


På återseende mina vänner. 

Av Martina - 7 november 2008 16:40

...luktar illa till 1000 alltså, hur ska jag kunna få i mig det ens är den stora frågan? Malin tyckte att jag skulle använda sushin när jag inte kan sova på nätterna...hmmm....hur tänkte du då? Jag tänkte så här, eftersom jag inte är nån erfaren sushiätare så ska jag träna hemma, så att människor runt om inte kan se min eventuella reaktion, grejen är den att jag tror inte att jag tycker om sushi så mycket men det är ju väldigt coolt att säga "ska vi inte äta några bitar sushi då?" istället för "ehh...en McFeast på McDonalds kanske?" Ja vi får se hur det går med den saken, får återkomma med en lägesrapport efteråt helt enkelt.


Ikväll ska jag se på film. Sagan om ringen. alltså ettan, film ett av tre, ja ni förstår. Nu är det ju inte så att jag inte har sett filmen, snarare tvärtom, jag har nog sett den fler gånger en genomsnittsmänniskan. 


Har inte nämnt något om presidentvalet i USA här så det kanske är bäst att åtminstone nämna det. I och med det kan jag väl också säga att jag är glad att Mr. Obama tog hem det hela, jag kanske inte förväntar mig allt för stora förändringar men det handlar liksom inte om det...det handlar väl mer om att bryta mönster och så.. 


Ok. Allt för nu.

Av Martina - 6 november 2008 07:20

...sitter på jobbet och undrar varför det är så tyst, sen inser jag att inga barn är ju här än. Kan vara en förklaring. Har massor att göra så det är bäst att ta tag i saker, t.ex kaffe! Vad vore livet utan kaffe, jag tror att det är guds tack till människan, om det nu finns nån gud och det gör det väl inte? Iaf ingen gubbe med skägg och grått hår men det var det väl ändå ingen som trodde (hoppas jag), den bilden av gud blev ju uppmålad för att barn och mindre vetande skulle veta vad dom skulle tro på när religioner en gång spreds. Men nu får jag sluta upp med seriösa och ointressant inlägg och börja skriva om nåt vettigare, t.ex pesto.


Tjing! (urtöntigt uttryck som är snott från Perellis blogg, rakt av!)

Av Martina - 5 november 2008 19:45

...när det egentligen handlar om något annat. Att bära slöja har egentligen inget med islam att göra utan har väl egentligen starkare band med kulturen i vissa muslimska länder, alltså inte i alla. Vi blandar ofta ihop begrepp som religion, kultur och ideologi och det leder till komplexa situationer ibland. En religion kännetecknas av att man tror på en eller flera gudar, alltså en form av högre makt och att man dessutom har en helig skrift som följs. Ur de världsreligioner vi har föds det allteftersom olika förgreningar men som fortfarande är religösa, dessa kan ibland kallas för sekter, religiösa samfund eller religiösa ideologier. Kulturen är en avspegling av samhället i form av traditioner, religion, språk, estetiskt skapande osv. kulturen kan också innebära socialt överförda levnadsmönster. En ideologi eller åskådning är en samling ideér, ofta om samhället och hur ett samhälle bör styras och hur människor bör vara mot varandra, dom flesta ideologier har också en människosyn. En ideologi behöver inte vara religiös men kan ha fötts ur en kultur som avspeglas av en religion, t.ex den gyllene regeln kan därför  återfinnas i en ideologis innehåll, inget konstigt med det. Jaja jag vet inte det är lite olika men jag försöker iaf förklara vad jag menar.


Ciao.

Av Martina - 4 november 2008 21:27

...dax för förändring i livet. Blev just uppringd av regissören till den kommande storfilmen Cyber-Cyklopens återkomst. Så ett liv som lärare byts mot ett som filmstjärna...låter inte helt fel, men hmmm...varför valde dom just mig?

Av Martina - 4 november 2008 15:35

...och det var inte så bra det heller tyvärr. Pratar om dagens utbildning alltså, upprepningar var visst temat.


Hej!

Av Martina - 3 november 2008 21:51

...alltså Timrå förlorade kanske inte så oväntat men det var rätt spännande och hade kunnat sluta lite olika. Det som förundrade mig mest var Timrås klack som när det var 8 minuter kvar började vråla, helt utan melodi ska tilläggas : "Vi ger aldrig upp Timrå!" om och om och om och om igen... i 8 minuter. Visst heter väl klacken Timrås puckon, eller hur var det där? Vi tycker iaf att vi gjorde en helt ok hockeyinsats och skrek på rätt ställen. Dock INTE "vi ger aldrig upp Timrå!". 


Nu är det Prison Break och te som gäller, sen sova sova sova säng säng!



Av Martina - 3 november 2008 15:58

...utbildning har jag varit på idag, det var inte så givande faktiskt. Fick mest lyssna på 4 gnabbande tanter som inte kunde komma överens om vem som skulle säga vad. LLU står förövrigt för LokalLärarUtbildare, alltså när man har gått utbildningen kan man börja ta emot universitetsstudenter. Var på Chaow Praya (?) och åt en thailändsk lunchbuffé det var det bästa med dagen. Ikväll ska jag och lillebror åka till Timrå och titta på ishockey, vi är ganska ovana hockeyfans så vi får hoppas på att vi skriker vid rätt tillfällen och så :) det har tydligen inte gått så bra för Timrå den senaste tiden men vi får hoppas att det vänder ikväll och att de spöar Linköping till Hulldas bittra förtret.

Imorgon blir det en spännande fortsättning på dagens kurs, yippiekayeyh! kunde inte längta mindre.. 


Tiiiiimråååååå!!! 


Ovido - Quiz & Flashcards